המלחמה, מתקפות הסייבר וגיוס של עובדים חיוניים: האם העסק או החברה שלכם ערוכה לאירועים בלתי צפויים, שעלולים להשבית לחלוטין את הפעילות?
עם פרוץ המלחמה עלתה ביתר שאת השאלה כיצד להתמודד עם אירועי חירום בלתי צפויים, שמעסיקה לא מעט חברות וארגונים בישראל. ליאה צור, המייסדת והמנכ"לית של חברת LT - Life Titanium - העוסקת בייעוץ והכשרה בתחום ניהול הסיכונים, מסבירה כי "בתקופה הזאת ארגונים צריכים להבין שיש פה סיכון אמיתי. כשיש לנו מלחמה, יש עוד סיכונים שיש לנו כמו התקפות סייבר ואירועי חירום נוספים, הארגון יכול לחדול מלהתקיים. כלומר, פתאום יש אירוע לא צפוי כמו עובדים חיוניים שמגויסים בצו 8, או שיש התקפת סייבר ופתאום המערכות לא עובדות. לכן ארגונים צריכים להיערך מראשכדי שהם ידעו לתת מענה".
צור מוסיפה כי רמת הסיכון בעקבות אירועי חירום עלתה בשנה האחרונה, ואיתה גם ארגונים שלא נערכו לאירועי חירום ואינם יודעים כיצד להגיב, כאשר למשוואה מתווספים גם הפן הרגשי והמתח הרב מהמצב.
"יש עקרונות מאוד מאוד חשובים שצריך לקחת בחשבון. האחד הוא להגדיר מהם התהליכים הקריטיים בארגון בזמן חירום. כלומר, יכולים להיות לארגון הרבה מאוד תהליכי העבודה, שלא כולם חיוניים בזמן חירום, אז צריך לבחור אותם. אחרי שבחרתי את כל התהליכים הקריטיים, אני בעצם בונה נהלים בחירום לכל התהליכים האלו ובודקת איזה עובדים אני צריכה, איזה מערכות קריטיות וחיוניות ומה אני צריכה בנוסף לזה. לפעמים אני עושה שיתופי פעולה עם צד ג' בעת חירום".
היא מוסיפה כי לאחר הגדרת התהליכים, יש להחליט לאילו תרחישים יש להיערך. "והדבר האחרון, המאוד מאוד חשוב הוא לא להשאיר את זה כתוכנית מגירה במגירה. חשוב מאוד לתרגל את התוכנית, לראות הלכה למעשה שהרעיונות הם פרקטיים ועומדים במבחן המציאות", מדגישה צור, ומציינת כי "גם ארגון קטן יכול לעשות סדנה של יום אחד ובה לחשוב על אופציות בנוגע למה אני עושה כשיש לי חירום. כמובן שארגונים גדולים יותר עם הרבה עובדים והרבה פעילויות, זה כבר הופך להיות פרויקט. אני מכירה הרבה מאוד פתרונות יצירתיים, אני מביאה את הרעיונות הללו לארגון וביחד פותרים מענה מיוחד ומותאם לארגון עצמו. אני חושבת שזה סופר קריטי מאחר שזה מה שיקבע אם תמשיך להתקיים או תחדל מלהתקיים".
בשיתוף Life Titanium
Comments